Необходими продукти:
яйце – 1 брой
краве масло, меко – 200 грама
нишесте |царевично или пшенично|* – 1 супена лъжица
бакпулвер – 1 чаена лъжичка
бяло брашно – 320 грама
за пълнежа:
фъстъчен крокан – 100 грама
пресни фурми Суккери – 200 грама
за декорация:
тъмен шоколад на калети – 100 грама
фъстъчен крокан – 30 грама
*Аз използвах царевично нишесте.
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото:
Сложете в купа яйцето, бакпулвера и нишестето.
Добавете маслото и брашното. Замесете меко тесто.
Оставете го да си почине за 25-30 минути.
Пригответе пълнежа:
Почистете пресните фурми от костилките и ги нарежете на ситно с нож.
Те са толкова свежи, че само с докосването на ножа се смачкват.
Добавете фъстъчения крокант и омесете с ръце.
Загрейте предварително фурната на 180°.
Вземете една преса за лимони |моята се разделя на две и е пластмасова|.
От долната страна поставете стреч фолио и поставете топка тесто. Притиснете добре тестото, за да полепне по стените на формата. След като се е образувала сладка, в средата на всяка, поставете от пълнежа. Сложете малко тесто, за да се образува капаче и да „затворите“ сладката, за да не се изтича плънката.
Внимателно извадете сладката от формичката и поставете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете сладките за около 30-35 минути.
След като се изпекат ги извадете от фурната и охладете.
Полейте ги с разтопен на водна баня шоколад.
Поръсете ги с фъстъчен крокан.
Приятен апетит!