Необходими продукти:
ориз басмати HALAL – 100 грама
течна животинска сметана – 200 милилитра
сурова тръстикова захар – 100 грама
шафран HALAL – няколко стръкчета
сурово кашу HALAL – 50 грама
микс от стафиди, портокалови и лимонови корички – 50 грама
сушени смокини HALAL – 50 грама
Начин на приготвяне:
В малка тенджера с двойно дъно, сложете около 700 милилитра вода. След това добавете ориза и включете котлона на средна стойност. Малко преди да свалите тенджерата от котлона, добавете стръкчетата шафран и разбъркайте.
Свалете от котлона и добавете суровата тръстикова захар и течната сметана. Разбъркайте!
Разпределете оризовият пудинг в десертни чашки.
Запечете в сух тиган суровото кашу. Разпределете го във всяка чашка.
Разполовете сушените смокини и разпределете по 1-2 във всяка чаша.
Добавете и микс от стафиди, портокалови и лимонови корички.
Сушените плодове добавят допълнителна сладост на оризовият пудинг.
Приятен апетит!