Блог

Рецепти с локум Jan/19/2021

Рецепти с локум

Научете как да си направите локум в домашни условия и кои са един от най-вкусните рецепти с локум.

 

Локумът е едно от най-познатите сладки изкушения както за Ориенталската кухня, така и в България. Той е много подходящ десерт за посрещане на гости и подслаждане на ежедневието. Може да се намерят най-различни видове с какви ли не съставки и форма, с които да направите празника си специален.

 

Как да си направим локум у дома?

 

Ето една лесна рецепта за приготвянето на този обичан от всички десерт.

 

Необходими продукти:

  • 2 чаши кристална захар;
  • половин чаша пудра захар;
  • 2 с.л. царевично нишесте;
  • 1 чаша вода;
  • 1 ч.л. портокалов сок;
  • половин ч.л. настъргана портокалова кора;
  • половин ч.л. ванилов екстракт;
  • 1 ч.л. бакпулвер.

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете захарта с нишестето, бакпулвера и водата. Сложете сместа в дълбок съд. Разбърквайте непрекъснато сместа, докато се загрява котлона. Когато сместа се сгъсти и кипне, отдръпнете съда от котлона и овкусете с портокаловия сок, кората от портокал и ванилията.

 

След това прехвърлете сместа в намазнена тава и я оставете да изстине в хладилника за около час. След като локумът се е стегнал, може да го извадите и нарежете на парчета. Оваляйте нарязаните парчета по предпочитание в пудра захар, кокосови стърготини или кристална захар.

 

Рецепти с локум

 

Локумът е не само чудесен начин да задоволите глада си за сладка наслада. Той е и прекрасно допълнение към други десерти, като ги прави по-ароматни и сочни. Вижте няколко любими рецепти на сладкиши и десерти с локум.

 

 

Сладкиш с локум

 

Необходими продукти:

 

  • 500 гр. кисело мляко;
  • 1 1/2 ч.ч. захар;
  • 9 с.л. олио;
  • 2 ч.л. сода;
  • 4 ч.ч. брашно;
  • 1 ванилия;
  • 1 кутия локум.

 

Начин на приготвяне:

 

В дълбок съд разбийте захарта с киселото мляко и добавете олиото. След това добавете содата, брашното и ванилията и разбийте сместа, докато не се получи хомогенна смес. Намазнете и поръсете тавичка, в която да изсипете получената смес. Върху нея наредете нарязаните парчета локум. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като сладкишът е готов и поизстинал, го поднесете поръсен с пудра захар.

 

Кифлички с локум

 

Необходими продукти:

  • 1 яйце;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1/3 ч.ч. олио;
  • 1 ч.ч. кисело мляко ;
  • 1 ч.л. хлебна сода;
  • 2 ч.ч. брашно;
  • Ванилия;
  • 1 кутия локум;
  • пудра захар.

 

Начин на приготвяне:

 

Разбийте яйцето и захарта и прибавете към тях киселото мляко, брашното, содата и ванилията. Разбийте сместа, докато не стане хомогенна. Изсипете полученото теста в намазнена с олио тава и наредете парчетата локум. Печете във фурна на 180 градуса. След като изпечете сместа, нарежете я на парчета с триъгълна форма. Охладените парчета може да поднесете с пудра захар.

 

Баница с локум

 

Необходими продукти:

 

  • кори - 1 пакет;
  • локум - 2 кутии;
  • яйца - 4 бр.;
  • захар - 1 ч. ч.;
  • олио - 1/2 ч. ч.;
  • бакпулвер - 1 пакетче;
  • брашно - 1/2 ч. ч.;
  • 2 пакетчета ванилия.

 

За сиропа:

 

  • вода - 2 ч. ч.;
  • захар - 2 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

 

Пригответе плънката като разбиете яйцата, захарта, а след това добавите и брашното, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте добре до хомогенна смес.

 

Сложете две кори една върху друга и наредете в единия им край три парченца локум. След това навийте корите.

 

По ширината на навитите кори сипете от вече приготвената плънка. И навийте корите отново. Наредете ги в намазнена тавичка и продължете по същия начин с останалата част от корите.

 

Накрая поръсете с олио и печете баницата на предварително загрята фурна на 180 градуса. След като се изпече баницата, я залейте със сироп, направен т водата и захарта, и я завийте с кърпа да се задуши.

 

Кекс с локум и орехи

 

Необходими продукти:

 

  • яйца - 3 бр.;
  • захар - 250 г;
  • кисело мляко - 250 г;
  • брашно - 400 г;
  • ванилия - 3 бр.;
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.;
  • олио - 2/3 ч.ч.;
  • локум - 1 кутия;
  • орехи - 8 - 10 бр.;
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.

 

Начин на приготвяне:

 

Разбийте яйцата и захарта, след това добавете брашното и ванилията. Добавете содата към киселото мляко, а след това сложете и олиото и разбийте добре.

Добавете към киселото мляко и сместа с брашното, като разбърквате до получаването на тесто.

 

Нарежете локума на парченца и го прибавете към тестото и разбъркайте. Изсипете сместа в тава или форма за кекс, като поставите преди това хартия за печене. Поръсете с ядки по ваш вкус и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като кексът се охлади, поднесете го поръсен с пудра захар.

 

Баклава с локум

 

Брой порции: 4

Време за приготвяне:  40 мин.

 

Необходими продукти:

 

  • 1 пакет кори;
  • 1 кутия локум;
  • 500 гр захар;
  • 250 гр смлени орехи;
  • 125 гр масло;
  • 125 мл олио.

 

Начин на приготвяне:

 

Разтопете маслото и го смесете с олиото. Смелете на ситно орехите заедно с една супена лъжица захар.

 

Вземете два листа кори и ги прегънете на две. След това ги намазнете с олиото и маслото и ги поръсете със смлените ядки. Наредете в единия край на корите парченца локум и навийте на руло. Направете това с всички останали кори.

 

Наредете навитите кори в намазнена фурна за около 15-20 минути на 150 градуса. Когато баклавата придобие златист цвят, е готова.

 

Направете сироп от захарта и половин литър вода. Добавете малко лимонов сок и разбърквайте, докато не кипне. Залейте изстиналата баклава със горещия сироп и покрийте с кърпа. След като баклавата попие сиропа и изстине се поднася нарязана на цилиндрични парчета.

 

Има още безброй много рецепти, с които може да разнообразите ежедневието си, използвайки сладкия локум. Винаги може да се вдъхновите и да създадете Ваша рецепта. А ако просто Ви се похапва сладка прясна баклава или неустоимо вкусен локум, заповядайте на нашия онлайн магазин. Ние, от Халал, предлагаме най-качествените баклави и локуми, които може лесно да получите с бърза поръчка от страницата ни.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Helal Gıdaların önemi

Helal Gıdaların önemi

Рецепти с локум

Рецепти с локум

Научете как да си направите локум в домашни условия и кои са един от най-вкусните рецепти с локум. Локумът е едно от най-познатите сладки изкушения както Научете как да си направите локум в домашни условия и кои са един от най-вкусните рецепти с локум. Локумът е едно от най-познатите сладки изкушения както 2021-01-19T17:42:21+03:00 Рецепти с локум

<p><strong><em>Научете как да си направите локум в домашни условия и кои са един от най-вкусните рецепти с локум.</em></strong></p> <p><strong><em>&nbsp;</em></strong></p> <p>Локумът е едно от най-познатите сладки изкушения както за Ориенталската кухня, така и в България. Той е много подходящ десерт за посрещане на гости и подслаждане на ежедневието. Може да се намерят най-различни видове с какви ли не съставки и форма, с които да направите празника си специален.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Как да си направим локум у дома?</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Ето една <strong><em>лесна рецепта</em></strong> за приготвянето на този обичан от всички десерт.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Необходими продукти:</strong></p> <ul> <li>2 чаши кристална захар;</li> <li>половин чаша пудра захар;</li> <li>2 с.л. царевично нишесте;</li> <li>1 чаша вода;</li> <li>1 ч.л. портокалов сок;</li> <li>половин ч.л. настъргана портокалова кора;</li> <li>половин ч.л. ванилов екстракт;</li> <li>1 ч.л. бакпулвер.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на приготвяне:</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Смесете захарта с нишестето, бакпулвера и водата. Сложете сместа в дълбок съд. Разбърквайте непрекъснато сместа, докато се загрява котлона. Когато сместа се сгъсти и кипне, отдръпнете съда от котлона и овкусете с портокаловия сок, кората от портокал и ванилията.</p> <p>&nbsp;</p> <p>След това прехвърлете сместа в намазнена тава и я оставете да изстине в хладилника за около час. След като локумът се е стегнал, може да го извадите и нарежете на парчета. Оваляйте нарязаните парчета по предпочитание в пудра захар, кокосови стърготини или кристална захар.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Рецепти с локум</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Локумът е не само чудесен начин да задоволите глада си за сладка наслада. Той е и прекрасно допълнение към други десерти, като ги прави по-ароматни и сочни. Вижте няколко любими<strong><em> рецепти на сладкиши и десерти с локум</em></strong>.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Сладкиш с локум</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p><strong>Необходими продукти</strong><strong>:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <ul> <li>500 гр. кисело мляко;</li> <li>1 1/2 ч.ч. захар;</li> <li>9 с.л. олио;</li> <li>2 ч.л. сода;</li> <li>4 ч.ч. брашно;</li> <li>1 ванилия;</li> <li>1 кутия локум.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на приготвяне: </strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>В дълбок съд разбийте захарта с киселото мляко и добавете олиото. След това добавете содата, брашното и ванилията и разбийте сместа, докато не се получи хомогенна смес. Намазнете и поръсете тавичка, в която да изсипете получената смес. Върху нея наредете нарязаните парчета локум. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като сладкишът е готов и поизстинал, го поднесете поръсен с пудра захар.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Кифлички с локум</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Необходими продукти:</strong></p> <ul> <li>1 яйце;</li> <li>1 ч.ч. захар;</li> <li>1/3 ч.ч. олио;</li> <li>1 ч.ч. кисело мляко ;</li> <li>1 ч.л. хлебна сода;</li> <li>2 ч.ч. брашно;</li> <li>Ванилия;</li> <li>1 кутия локум;</li> <li>пудра захар.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на приготвяне: </strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p>Разбийте яйцето и захарта и прибавете към тях киселото мляко, брашното, содата и ванилията. Разбийте сместа, докато не стане хомогенна. Изсипете полученото теста в намазнена с олио тава и наредете парчетата локум. Печете във фурна на 180 градуса. След като изпечете сместа, нарежете я на парчета с триъгълна форма. Охладените парчета може да поднесете с пудра захар.</p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p><strong>Баница с локум</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p><strong>Необходими продукти:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <ul> <li>кори - 1 пакет;</li> <li>локум - 2 кутии;</li> <li>яйца - 4 бр.;</li> <li>захар - 1 ч. ч.;</li> <li>олио - 1/2 ч. ч.;</li> <li>бакпулвер - 1 пакетче;</li> <li>брашно - 1/2 ч. ч.;</li> <li>2 пакетчета ванилия.</li> </ul> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p><strong>За сиропа:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <ul> <li>вода - 2 ч. ч.;</li> <li>захар - 2 ч.ч.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на приготвяне:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p>Пригответе плънката като разбиете яйцата, захарта, а след това добавите и брашното, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте добре до хомогенна смес.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Сложете две кори една върху друга и наредете в единия им край три парченца локум. След това навийте корите.</p> <p>&nbsp;</p> <p>По ширината на навитите кори сипете от вече приготвената плънка. И навийте корите отново. Наредете ги в намазнена тавичка и продължете по същия начин с останалата част от корите.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Накрая поръсете с олио и печете баницата на предварително загрята фурна на 180 градуса. След като се изпече баницата, я залейте със сироп, направен т водата и захарта, и я завийте с кърпа да се задуши.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Кекс с локум и орехи</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p><strong>Необходими продукти:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <ul> <li>яйца - 3 бр.;</li> <li>захар - 250 г;</li> <li>кисело мляко - 250 г;</li> <li>брашно - 400 г;</li> <li>ванилия - 3 бр.;</li> <li>сода бикарбонат - 1 ч.л.;</li> <li>олио - 2/3 ч.ч.;</li> <li>локум - 1 кутия;</li> <li>орехи - 8 - 10 бр.;</li> <li>пудра захар - 3 - 4 с.л.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на приготвяне:</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Разбийте яйцата и захарта, след това добавете брашното и ванилията. Добавете содата към киселото мляко, а след това сложете и олиото и разбийте добре.</p> <p>Добавете към киселото мляко и сместа с брашното, като разбърквате до получаването на тесто.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Нарежете локума на парченца и го прибавете към тестото и разбъркайте. Изсипете сместа в тава или форма за кекс, като поставите преди това хартия за печене. Поръсете с ядки по ваш вкус и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като кексът се охлади, поднесете го поръсен с пудра захар.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Баклава с локум</strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Брой порции: 4</p> <p>Време за приготвяне:&nbsp; 40 мин.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Необходими продукти:</strong></p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li>1 пакет кори;</li> <li>1 кутия локум;</li> <li>500 гр захар;</li> <li>250 гр смлени орехи;</li> <li>125 гр масло;</li> <li>125 мл олио.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Начин на приготвяне:</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p>Разтопете маслото и го смесете с олиото. Смелете на ситно орехите заедно с една супена лъжица захар.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Вземете два листа кори и ги прегънете на две. След това ги намазнете с олиото и маслото и ги поръсете със смлените ядки. Наредете в единия край на корите парченца локум и навийте на руло. Направете това с всички останали кори.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Наредете навитите кори в намазнена фурна за около 15-20 минути на 150 градуса. Когато баклавата придобие златист цвят, е готова.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Направете сироп от захарта и половин литър вода. Добавете малко лимонов сок и разбърквайте, докато не кипне. Залейте изстиналата баклава със горещия сироп и покрийте с кърпа. След като баклавата попие сиропа и изстине се поднася нарязана на цилиндрични парчета.</p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p>Има още безброй много рецепти, с които може да разнообразите ежедневието си, използвайки сладкия локум. Винаги може да се вдъхновите и да създадете Ваша рецепта. А ако просто Ви се похапва <strong><u>сладка прясна баклава</u></strong> или <strong><u>неустоимо вкусен локум</u></strong>, заповядайте на нашия онлайн магазин. Ние, от <strong>Халал</strong>, предлагаме най-качествените баклави и локуми, които може лесно да получите с бърза поръчка от страницата ни.</p> <p><strong>&nbsp;</strong></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки