РЕЦЕПТИ

Редена мусака с патладжан и телешка кайма HELAL

Необходими продукти: 

патладжана – 2 броя

 телешка кайма с мазнина HELAL – 400 грама

доматен сос  – 300 грама

краве кашкавал – 100 грама

чери доматчета – 3-4 броя

краве масло – 40 грама

зехтин екстра върджин – 100 милилитра

сол на вкус

ориз Балдо – 200 грама

 

 

Начин на приготвяне: 

Разрежете патладжана по дължина.

Подредете филийките патладжан в тава, покрита с хартия за печене.

Надупчете филийките с вилица. Намажете ги със зехтин и поръсете със сол.

След това сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса за 20 минути.

През това време пригответе каймата.

Загрейте маслото в дълбок тиган, добавете телешката кайма след това, а след като каймата се посвие, добавете 200 грама доматен сос.

Гответе около 5-6 минути.

Сложете ориза да се свари с вода 1:4  и малко сол.

Извадете патладжана от фурната. Сложете по една филийка патладжан в тавичка. Върху всяка филийка поставете от каймата, след това поставете по една филийка върху плънката. Поръсете с настърган кашкавал и подредете чери доматчета, нарязани на филийки.

Останалите 100 милилитра доматен сос, разредете с още 100 милилитра вода и изсипете в тавата.

Върнете тавата във фурната и гответе още 15-20 минути.

Сервирайте с топка сварен ориз.

Приятен апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *