Необходими продукти:
патладжана – 2 броя
телешка кайма с мазнина HELAL – 400 грама
доматен сос – 300 грама
краве кашкавал – 100 грама
чери доматчета – 3-4 броя
краве масло – 40 грама
зехтин екстра върджин – 100 милилитра
сол на вкус
ориз Балдо – 200 грама
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжана по дължина.
Подредете филийките патладжан в тава, покрита с хартия за печене.
Надупчете филийките с вилица. Намажете ги със зехтин и поръсете със сол.
След това сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса за 20 минути.
През това време пригответе каймата.
Загрейте маслото в дълбок тиган, добавете телешката кайма след това, а след като каймата се посвие, добавете 200 грама доматен сос.
Гответе около 5-6 минути.
Сложете ориза да се свари с вода 1:4 и малко сол.
Извадете патладжана от фурната. Сложете по една филийка патладжан в тавичка. Върху всяка филийка поставете от каймата, след това поставете по една филийка върху плънката. Поръсете с настърган кашкавал и подредете чери доматчета, нарязани на филийки.
Останалите 100 милилитра доматен сос, разредете с още 100 милилитра вода и изсипете в тавата.
Върнете тавата във фурната и гответе още 15-20 минути.
Сервирайте с топка сварен ориз.
Приятен апетит!