КАФЕТО - ПОЛЕЗНО, НО С МЯРКА

Ежедневната и умерена консумация на кафе – чисто, с мляко, захар или сметана – се оказва добро средство за поддържане не само на тонуса, но и на здравословното състояние. Освен за превенция на сърдечносъдови заболявания кафето намалява и вероятността за заболяване от рак на дебелото черво, от Паркинсон и образуване на камъни в бъбреците. Изпитото през деня кафе стимулира концентрацията и повишава вниманието, благодарение на кофеина, но освен това действа положително на настроението заради съдържащите се в течността естествени антиоксиданти.

Ако процесът на печене на кафето е бил извършен правилно, производните вещества от хининовата киселина влияят върху нервните клетки, блокирайки болезненото желание за алкохол или наркотици, повишават самочувствието и премахват склонността към депресия. Все пак необходимо е да се знае, че препоръчителната максимална доза на ден е 3 или 4 чаши, или еквивалента на 400-500 милиграма. Всяка една от чашите трябва да се пие през минимум 2 часа след предишната.

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

АКСЕСОАРИ

ТАЙНАТА НА ТУРСКИЯ ЧАЙ

Турският чай представлява черен чай, който е подсладен и се пие без мляко. Самият чай се отглежда по Източното Черноморие, което се характеризира с мек климат и плодородна почва. Приготвянето му си има своите особености. Например използването на 2 чайника, които се произвеждат специално за правенето на чай. Водата се кипва в по-големия, който е отдолу. Част от нея се пресипва в малкия, в който се накисват самите листенца. По този начин се получава доста силна напитка.

При сервиране, останалата вода се използва за разреждане на чая спрямо индивидуалните предпочитания. Напитката се консумира от малки прозрачни стъклени чашки и се овкусява с кубчета турска захар. На чашка силен турски чай може да се насладите не само в Турция.

Ahmad Tea - Cardamon Tea
НОВПрепоръчан
100 Tagged Teabags - Box Ingridients:  Black tea, cardamom Preparation:    Water The quality of ...
9,99 лв.
Ahmad Tea - Earl Grey Tea
НОВПрепоръчан
100 Tagged Teabags - Box Ingridients:  Black tea flavoured with a high dose of bergamot Description:  Our ...
9,99 лв.
Mahmood Tea Ceylon Black Tea + 50 gr gift
НОВПрепоръчан
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки