В строителството архитектурната акустика се занимава с проблемите на звукоизолацията, предаването и възприемането на звука в помещенията – зали, театри, кина.
Акустиката в съвременното строителство се постига чрез материали и системи от най-ново поколение.
Добрата акустика е незабележима. Чрез нея се намалява кънтенето в помещенията, поглъща се звукът и дразнещият ефект, като се постига баланс и комфорт в помещенията.
Препоръчва се за офиси училища и конферентни зали.

Изборът на топлоизолация става още на начална фаза на проекта, защото е определящ за дебелината на външните стени на сградата. Според конкретния обект архитектът определя изискванията към топлоизолационните качества, дифузност (дишане), водоплътност, якост, устойчивост, дълготрайност, акустични качества и не на последно място – екологичност. На база на тези изисквания и цена в по-късен етап от проекта се определя точният вид на топлоизолацията, както и нейното правилно местоположение. След това се изчислява необходимата дебелина.

Това е довършителен ремонт, който цели всички образували се неравности по стената да бъдат заличени. Специалистите в областта препоръчват тази ремонта дейност да бъде направена непосредствено след поставянето на нова дограма и да не се отлага във времето, тъй като гледката, както и сами може да се досетите не е най-приятната за окото.

Къртенето и извозването са важна част от преустройството на всеки проект. Доверявайки се на нас, можете да разчитате, че ще извършим и тази услуга за вас.

Предстенна обшивка – облицовка от гипсокартон с метална или дървена конструкция, като в зависимост от профилите тя може да бъде
С директни окачвачи към който се закрепват CD профилите ,те влизат във връзка със UD профилите които се закрепват на пода и тавана

Вариант две със свободно стоящата предстенна обшивка от мин. 50 мм
Със профили UW и CW

При новите сгради най- чесно се срещат за скриване на осветление или лунички, също така много хора предпочитат кръгли или правоъгълни форми за предаване на различен вид на всяко едно жилище.
При старите сгради най- често се изолзва за топлоизлолация и изправяне на тавани .

Шумоизолираните предстенни стени са често срещани в училища и офиси. Според материала, с който се работи, ефектът е налице.
Предстенните стени също са доста срещани при реновиране на стари сгради с цел топлоизолация.

Шумоизолация

Саниране на стари сгради, преграждане изолиране реновиране след консултация с Архитект.

Тавански помещения, които са по-високи са подходящи за обитаване. Ние можем да ги изолираме и преградим по ваш избор.
Това е често срещана практика в държави като Германия, заради цените на имотите, всяко едно помещение се използва.

Шпакловки на апартаменти след гипсова мазилка или на стари сгради. Шпакловката не изправя стени – тя само заглажда неравностите.