Полезно

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРЯСНО МЕСО?

Разберете как да разпознавате качественото прясно месо сред изобилието от месни продукти на пазара.

Пазаруването на необходимите продукти за ежедневно хранене се превърна в доста лесна задача – всичко, което трябва да направим, е да отидем в магазин и да вземем готовите пакетирани продукти от хладилниците, рафтовете или гишетата на супермаркета или просто да поръчаме онлайн. Още по-добре – с няколко лесни и бързи стъпки получавате храната, доставена точно до вашата врата с онлайн платформите за пазаруване, достъпни на целия пазар. Но избирате ли най-добрата продукция за Вашето здраве и кулинарни рецепти? Вероятно не.

Всички знаем как да проверим гърба на предварително опакована закуска или замразен продукт. „Най-добър преди тази дата“ – това обикновено ни насочва колко пресни са продуктите, изборът на пресни плодове и зеленчуци също е доста лесна задача. Рибите трябва да нямат лоша миризма, да имат червени хриле и очите им да не са мътни. Те също трябва да имат добър външен вид (ето как да разпознаем прясна риба). Но какво да кажем за прясното месоКак можем да разпознаем качественото месо?

Първият и най-добър начин е да си намерите доверен източник на месни продукти, който знае как да предлага само най-доброто. Добре е да знаете точно откъде се добива месото, страната на произход, датата на клане.

Научаването как да разпознавате доброто месо от лошото месо също е нещо, което ще ви помогне да сте сигурни, че получавате възможно най-доброто качество. Ето 4 съвета, които ще ви улеснят в избора на най-качественото месо за вашето семейство и приятели:

Цветът има голямо значение

Това не е точно определение за качество. Тук има много различни признаци, които оказват влияние като породата, възрастта и произхода на животното – по-младото месо обикновено е с по-светъл цвят от по-старото, така че това винаги трябва да се взема предвид.

Говеждо месо

Внимавайте за по-тъмното месо, колкото по-тъмен е цвета, толкова по-богат е ароматът и ако търсите върховна пържола, месото трябва да има добре разпределена мазнина. Най-качествените пържоли са от Кобе говеждо месо, което има незабравим вкус, мекота и отлично разпределение на мускулните снопове, което се нарича мрамориране на месо.

Агнешко месо

Агнешкото обикновено е яркочервено на цвят и има леко мрамориране в разреза. Повечето агнешки крака, които се предлагат в супермаркетите, имат сив цвят, това не е съвсем правилно. Те са подходящи за приготвяне на храна, но не са най-доброто качество за цената, която плащате. Доверете се на фирма, която предлага само прясно месо.

Домашни птици

Фуражът, с който се хранят животните играе много важна роля. Ако търсите да си закупите пилешки гърди, гледайте те да бъдат с розов цвят. Когато купувате цяло пиле или крилца проверете и цвета на мазнините. Пилетата, хранени с царевица, обикновено имат жълт цвят на мазнините и това означава, че са били хранени с качествена храна.

Обърнете внимание на повърхността

Повърхността на месото трябва да е безупречна и гладка. Не трябва да има неравности, дупки, кръвни петна. Като цяло каквото и месо да изберете за приготвяне на вашите ястия, то не трябва да има петна и да е мазно на външен вид или на пипане.

Как да разпознаете прясното и качествено месо?

Мускулните влакна са важни, защото те са основната протеиновата структура. Това е здравословната част от храната, която предстои да сервирате на масата си, така че трябва да е качествена! Не се тревожете, винаги ще има доста количество видими влакна на вашата пържола. Това, което трябва да се избягва е грубите влакна. Тези дебели влакна са това, което прави месото трудно за смилане и намалява деликатността на продукта.

Едно много важно правило, когато сте на пазар, е да не купувате прясно месо, което се разпада или да такова, което изглежда старо. Може да проверите това, като натиснете с пръст месото, ако то трябва да се върне в обратната си форма, когато го отпуснете натиска.

Перфектното месо

Най-качествените пържоли са тези, които има равномерно разпределение на мазнината или така нареченото мрамориране. Това месо обикновено е богато на протеини и хранителни вещества и е висок източник на енергия, идващ от изобилието на мазнини. Това е уникален съвършен модел и точно така трябва да изглежда перфектната пържола.

Мраморирането придава уникален вкус и сочност на месото. По-фините разфасовки обикновено имат повече мрамориране и много по-добър вкус поради сочния елемент, който мазнините добавят с интензивния си вкус. При готвене това месо е по-ароматно и крехко, а когато го разрязвате на тънки ивици е съвсем лесно.

Заключение

Не трябва да бързате, когато избирате месото за Вашето семейство. Това е процес, на който е добре да отделите малко време. В хранително-вкусовата промишленост има толкова много грешки, че умението как да разпознаете лошото месо от доброто месо ще направи хранителните ви навици много по-добри. Ние, от Хелал, знаем колко е важно всеки да получава качествена храна и затова държим на това всеки да има достъп до прясно месо и продукти. Нашите месни продукти са от доказани производители, които избират само най-качествените разфасовки. Пригответе здравословна и вкусна храна за семейството си, като не правите компромис при избора си на съставките. Поръчайте лесно и удобно от нашия онлайн магазин и ние ще се погрижим да получите продуктите си на удобното за Вас място.