РЕЦЕПТИ

Картофена супа

Необходими продукти:

средно големи картофа – 3 броя
средно голяма глава стар лук – 1 брой
зехтин екстра върджин – 3 супени лъжици
краве масло – 1 супена лъжица
бяло брашно – 1 супена лъжица
вода – 5 чаени чаши
прясно мляко – 1 чаена чаша
сол – 2 чаени лъжички
прясно смлян черен пипер  –  1/2 чаена лъжичка

за поливане:
краве масло – 1 супена лъжица 
червен пипер на прах – 1 чаена лъжичка
смлян пресен копър

Начин на приготвяне:

Сложете зехтина и маслото в дълбока тенджера.
Задушете нарязания лук в горещо олио, докато придобие светъл цвят.
След това добавете брашното и запържете за няколко минути.
Нарежете обелените картофи на кубчета. Измийте обилно с вода и отцедете.
Задушете картофите с лука за около пет минути. След това добавете водата и оставете да се готви.
След като картофите омекнат, пасирайте супата.
Добавете сол, прясно смлян черен пипер и прясно мляко към сместа с врящата супа, малко по малко и разбъркайте енергично!
По желание, разтопете маслото и добавете подправките, които съм описала по-горе.
С тази смес полейте на тънка струйка и сервирайте със ситно нарязан копър.

Приятен апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *