РЕЦЕПТИ

Сладка баница с боровинки

Необходими продукти: 

кори за баница – 500 грама

краве масло – 125 грама

замразени боровинки  – 200 грама

яйца – 4 броя

прясно мляко – 300 милилитра

сурова тръстикова захар – 4 супени лъжици

домашно сладко от горски плодове – 200 грама

Начин на приготвяне: 

Намажете тавичка с размери 30/15 сантиметра с разтопено краве масло.

Сгънете една кора за баница на две и я поставете в тавата. Отгоре намажете с разтопено краве масло.

Останалите кори нагънете на хармоника една по една и сгънете на охлювче. Поставете ги в тавата едно до друго.

Отгоре ги намажете с разтопено краве масло. Поставете по една боровинка в средата на всяко охлювче, както и отстрани (разпределете ги).

Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенизиране и полейте баницата със сместа.

Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса.

Печенето отнема около 25-30 минути. След това извадете тавата от фурната и полейте с домашно сладко от горски плодове.

Приятен апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *