Полезно

Фурмите Аджуа са най-добрите сред всички видове фурми на света

Фурмите Аджуа са най-добрите сред всички видове фурми на света. Според Пратеника мир нему, фурмите Аджуа имат лечебни свойства. „Който изяде седем фурми Аджуа сутринта, той ще бъде в безопасност до вечерта.“

Фурмите Аджуа идват само от района на Медина в Саудитска Арабия. От древни времена сред мюсюлманите е общоприето вярване, че тези, които консумират уникалната фурма Аджуа ежедневно, няма да бъдат наранени. Наистина, пророкът Мохамед каза в хадис, че: Който яде седем фурми Аджуа всяка сутрин, няма да бъде засегнат от никаква вреда в дните, в които ги е консумирал. Благодарение на наличието на желязо, магнезий, витамини, фолиева киселина и други основни хранителни вещества, тези фурми са доказали ефективността си при предотвратяване на редица заболявания.

Фурмите Аджуа са сладки, сочни и богати на хранителни вещества плодове, които произхождат от Близкия изток и Северна Африка. Те съдържат много полезни вещества, като витамини, минерали, антиоксиданти и диетични фибри. Те могат да помогнат за контролиране на нивата на кръвната захар, да подобрят храносмилането и да поддържат здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Фурмите Аджуа са много вкусни и могат да се използват като сладка закуска или да се добавят към различни ястия като салати, печива, закуски и др. Ако искате да добавите повече полезни и вкусни храни към вашата диета, фурмите Аджуа са отличен избор.

Вкус и текстура: Фурмите Аджуа имат месеста, дъвчаща текстура и сладък вкус с нотки на карамел, мед и канела.
Цвят и размер: Фурмите Аджуа имат имат тъмнокафява до черна кожа (люспа). Те са меки и средно големи.
Характеристики: Фурмите Аджуа имат високо съдържание на протеини.
Произход: района на Медина, Саудитска Арабия
Текстура: Възхитително мека фурма с фина текстура. Текстура, подобна на стафиди.
Характеристики: Фурмите Аджуа са чудесен източник на диетични фибри, които благоприятстват храносмилателната и отделителната системи.
Опаковка: 1 кг

ПОЛЗИ от ФУРМИТЕ АДЖУА
Ето някои от основните ползи за здравето от яденето на фурми:
 • Помага за облекчаване на желязодефицитна анемия
 • Помага за доставяне на фолиева киселина при бременни
 • Подобрява здравето на костите и ставите
 • Подобрява храносмилателната система
 • Подобрява отделителната система
 • Помага в борбата със стреса и депресията
 • Увеличава физическата енергия
 • Защитава от сърдечни заболявания
 • Намалява риска от рак
 • Предпазва от сезонни алергии
 • Отслабване

 

Ако не сте опитали все още от нашите фурми Аджуа, то непременно променете този пропуск от ваша страна и ги опитайте, защото те само могат да ви помогнат, за да сте по-здрави, по-енергични и по-щастливи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *