Необходими продукти:
замразени боровинки HELAL – 200 грама
заквасена сметана -400 милилитра
захар – 50 грама
желатин* – 2 пакетчета
*Можете да използвате и агар-агар.
Приготвяне:
Сложете едното пакетче желатин във вода, за да набъбне.
След това го разтопете на водна баня.
Сложете го в купичка със заквасената сметана и захарта.
Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа.
Разпределете сместа в две купички и ги поставете в хладилник, за да стегне сместа. Отнема около 2-3 часа, за да стегне добре.
След това сложете другото пакетче желатин във вода, за да набъбне.
Сложете замразените боровинки в блендер и ги блендирайте до образуване на смути. Сложете го в малка касерола на котлона, за да загрее. През това време разтопете желатина, за да стене течен. Дръпнете касеролата от котлона и добавете желатина. Разбъркайте добре и изчакайте малко, за да се охлади.
След това изсипете сместа върху стегналата сметана.
Върнете в хладилника, за да стегне и боровинковия слой.
Приятен апетит!