Необходими продукти:
пилешки долен бут – 4 броя
зехтин екстра върджин – 100 милилитра
лимона – 3 броя
чесън – 2 скилидки
сушени моркови на гранули – 30 грама
куркума – 1/2 чаена лъжичка
черен пипер, млян – 1/2 чаена лъжичка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обезкостете пилешките бутчета. След това ги начукайте добре с чукче за пържоли.
Сложете в купичка зехтина, черния пипер, куркумата, морковите на гранули, солта, смлените скилидки чесън и сокът от един лимон. Разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Поставете пилешките пържоли в тавичка и ги намажете добре със сместа и от двете страни.
Нарежете лимоните на шайби и ги поставете върху пържолите. Покрийте тавичката със стреч фолио и я сложете в хладилник за няколко часа.
Така пържолите ще се овкусят добре, а колкото повече престояват, толкова по-сочни ще станат.
След това махнете фолиото и поставете тавичката във фурната. Печете на 180 градуса, на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна.
Печете за около 30-35 минути. Не ги печете повече от това, защото ще започнат да изсъхват!
Поднесете със свежа салата или ориз по желание.
Приятен апетит!