РЕЦЕПТИ

Турско пиде с кайма

Необходими продукти: 

бяло брашно – 250 грама

телешка кайма без мазнина HALAL* – 200 грама

топла вода – 140 милилитра

олио – 1 чаена чаша

сол- 1 супена лъжица

сурова тръстикова захар – 1/2 чаена лъжичка

суха мая за хляб  – 10 грама

за намазване:

яйце – 1 брой

зехтин – 1 супена лъжица

*Овкусете каймата с черен пипер, червен пипер и сол. 

Начин на приготвяне: 

Сложете всички съставки в дълбока купа и замесете меко тесто.

Покрийте купата с кухненска кърпа и оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти.

След това разгънете с ръце и оформете елипса.

Поставете каймата в центъра и навийте крайчетата на тестото навътре.

Намажете тестото и каймата с разбито яйце със зехтин.

Печете на 175 градуса на долен и горен реотан с вентилатор!

Печенето отнема около 20-25 минути. Извадете пидето от фурната и сервирайте докато е още топло.

Приятен апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *