Необходими продукти:
бяло брашно – 250 грама
телешка кайма без мазнина HALAL* – 200 грама
топла вода – 140 милилитра
олио – 1 чаена чаша
сол- 1 супена лъжица
сурова тръстикова захар – 1/2 чаена лъжичка
суха мая за хляб – 10 грама
за намазване:
яйце – 1 брой
зехтин – 1 супена лъжица
*Овкусете каймата с черен пипер, червен пипер и сол.
Начин на приготвяне:
Сложете всички съставки в дълбока купа и замесете меко тесто.
Покрийте купата с кухненска кърпа и оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти.
След това разгънете с ръце и оформете елипса.
Поставете каймата в центъра и навийте крайчетата на тестото навътре.
Намажете тестото и каймата с разбито яйце със зехтин.
Печете на 175 градуса на долен и горен реотан с вентилатор!
Печенето отнема около 20-25 минути. Извадете пидето от фурната и сервирайте докато е още топло.
Приятен апетит!